O mare de pauză / o pauză de mare

1 comment
GȂNDURI, LOCURI

O mare de pauză / o pauză de mare

A venit vara de ceva vreme şi tare bine-mi pare !

Mă bucur de zilele însorite şi spațiile înverzite, de plimbările pe înserat prin parc, de înghețatele bune pe care le mănânc la prânz şi seara, de rochițele şi fustițele lejere pe care pot să le port, de hăinuțele colorate, de ieşirile la picnic, … Dar cel mai mult mă bucur vara de vacanță şi de plecarea tradițională la mare. Da, la mare. Ştiu că e lume care preferă pe arşiță şi caniculă să meargă la munte, la răcoare, să se plimbe pe marginea lacurilor sau să se scalde în piscină pentru a se răcori… Dar eu nu fac parte din acei oameni. Deloc.

image_00008

mare

Vara e sinonimă cu pauza la mare, cu destinderea pe plajă, cu bronzatul, cu bălăcitul prin valuri. Nimic nu mă relaxează mai bine decât privirea spre nemărginirea mării şi sunetul valurilor sau al pescăruşilor. Îmi place să mă îmbăt cu apa de mare şi dimineața la răsărit, şi la prânz, şi după-masa, şi seara, şi noaptea. Oriunde aş fi la mare, ador să mă îndulcesc cu paranteza asta fermecată din an şi să profit de plăcutul farniente pe malul mării, de care am impresia mereu că nu mă mai pot sătura.

image_00003

Când sunt la mare, mă bucur de fiecare moment şi mă întind ca pisica la soare, alerg prin apă, înot, mă plimb cu barca/vaporul, joc volei, stau pe saltea, mănânc peşte, admir răsăritul şi asfințitul, iar valiza cu gândurile legate de serviciu şi de cotidianul în mediul urban cimentat e undeva ascunsă sub pat, să nu dau de ea… Nu fac altceva decât să trăiesc momentul prezent, să mă învigorez, să îmi reîncarc baterille şi să profit de minunata pauză de mare la care visez în tot restul anului ;-).

image_00001

image_00005Acestea fiind spuse, sper că v-am făcut poftă să faceți o pauză la mare, aşa că vă urez escapadă sau vacanță frumoasă pe litoral !

Andreea

PS: Click here to read the article in English

Advertisements
Posted by

About beautiful Romanians, interesting projects and fascinating landscapes Despre români frumoși, proiecte interesante şi locuri fascinante

One thought on “O mare de pauză / o pauză de mare”

  1. Pingback: Seaside break | HELLO ROMANIA

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s