Despre cuplu, prietenie şi ieşiri între fete

1 comment
GȂNDURI

Despre cuplu, prietenie şi ieşiri între fete

În general, când două persoane compatibile se întâlnesc şi începe viața de cuplu, prietenii şi prietenele sunt deseori relativ puşi pe tuşă (mai ales prietenele de cele ai multe ori, pentru că băieții îşi mențin cât de cât ieşirile în gaşcă). Femeia însă, de îndată ce dă peste un potențial prinț cuceritor, nu ezită să se proiecteze foarte rapid în viitor, să îşi imagineze nunta, casa şi copiii, uitând treptat de prietenele care i-au fost aproape până atunci şi au scos-o afară în zilele proaste şi au încurajat-o atunci când avea nevoie. Femeia se lasă dusă de val foarte rapid. Nu spun asta ca o critică acidă, nu greşiți interpretarea, vă rog. E o simplă constatare. După primele 2-3 întâlniri cu prințul fermecat, după ce toate detaliile au fost discutate cu prietenele şi băiatul/bărbatul validat, ei bine, deseori femeia se lansează orbeşte într-o aventură în doi în care uită de lumea din jur şi nu numai atât : uită de ea, de identitatea ei şi “eu” devine “noi” mai mereu în orice discuție. La o întrebare de genul “Ce faci în week-end?”, răspunsul este “Păi, în week-end, mergem să … ieşim … ne-am gândit că ar fi drăguț să…”, totul fiind la plural. Apare acest “noi” care, romanticii ar spune că îl înglobează frumos pe “eu”, dar uneori îl absoarbe ca într-o gaură neagră, femeia uitând de ea, de plăcerile şi nevoile ei, punând mai presus de ea dorința acelui bărbat recent cunoscut. Nu zic că nu ar trebui să se bucure de consolidarea lui “noi”, pentru că a aşteptat şi a visat la asta, dar “noi”-ul poate trăi separat de “eu” fără a face rău nimănui.

Când o prietenă care te ştie de ani de zile te intreabă ce faci, ar vrea să ştie cum te simți, cum eşti tu cu tine, cum vezi relația. O interesează să afle cum ai evoluat, ce ai devenit, cum te-a transformat şi te-a ajutat să creşti persoana pe care ai întâlnit-o şi, mai ales, ar vrea să continue să aibe o adevărată relație cu tine, nu doar la distanță, prin sms sau mail. Se spune că prietenii sunt familia pe care ți-o alegi. Nu e o legătură de sânge, dar e o legătură de suflet care trebuie prețuită. Mai ales că în momentele grele de cuplu (şi nu numai atunci), când femeia se regăseşte dintr-o dată singură, nu o va suna pe mama, nici pe bărbatul care o face să sufere, ci tot pe prietena pe care a uitat-o de luni bune, pe care nu a mai întrebat-o cum o duce şi cum îşi petrece timpul liber.

Într-o relație de cuplu, e bine ca cei doi parteneri să nu se sufoce, ci să lase puțin spațiu (dar nu prea mult 😉 ) şi pentru prieteni, şi pentru ieşiri individuale, pentru activități nu neapărat în comun. Pasiunea e puternică la început, dragostea e mare, dar întâlnirea între doi oameni ar trebui să mărească cercul de prieteni, nu să îl restrângă.

Aşadar, fetelor, nu uitați de voi şi de identitatea şi plăcerile, hobby-urilor voastre şi, din când în când, organizați câte o ieşire între prietene, mergeți la o sală, într-un week-end la mare, la un suc, un teatru, un film, etc. şi petreceți timp între voi pentru că relațiile de prietenie trebuie la rândul lor întreținute.

Andreea

Click here to read the article in English

Advertisements
Posted by

About beautiful Romanians, interesting projects and fascinating landscapes Despre români frumoși, proiecte interesante şi locuri fascinante

One thought on “Despre cuplu, prietenie şi ieşiri între fete”

  1. Pingback: About couples, friendship and outings with the girls | HELLO ROMANIA

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s