Cu bunicu` la magazin occidental local

Leave a comment
GȂNDURI

Cu bunicu` la magazin occidental local

Când vine vorba de amintirile din copilărie, cred că majoritatea românilor se gândesc la bunici. Probabil că nu suntem singurii, dar cu siguranță, în România, obiceiul ăsta de a fi crescut de bunici sau măcar de a petrece o parte a copilăriei alături de ei, este mai pregnant. Nu știu dacă se datorează mai mult principiilor tradiționaliste sau faptului că sunt mai puțin costisitori decât bonele, dar așa se întâmplă.

Poveștile  de dinainte de culcare, orezul cu lapte, plăcintele calde, vacanța mare petrecută la bunici cred că ne sunt tuturor cunoscute…

Bunicul meu este mai “modern” de fel și încearcă să se adapteze la vremurile noastre. Deși are deja 84 de ani, îi place să socializeze (păcat ca n-are Facebook.. încă..), comunica cu mine pe Messenger (atunci când Messengerul  era pe val 🙂 ) și îi place curățenia “dar să fie făcută de altul “. Merge la Mall și e mare inventator. Inventează .. metafore și abrevieri, legate între ele cu sârmuliță. Pentru că, am uitat să precizez, în copilărie, toate ustensilele casnice trebuiau accesorizate cu câte o sârmă, după caz.

De curând, am fost la Mall, adică MOL .. adică Magazin Occidental Local, așa cum îl numește el. V-am zis, e mare inventator ! Și am fost la Cinema, bineînțeles, la “Burlaci Întârziați”, ca să fie în ton cu atmosfera. Recunosc, la cinema  nu mai fusese de vreo … 40 de ani. Dar asta nu prea l-a împiedicat să glumească cu personalul de acolo și să se bucure de moment. Din contră, s-a bucurat enorm, dar mai ales că i-am creat o amintire … precum cele pe care le avem noi de când eram mici.

Așa că vă invit să vă duceți bunicii la cinema, la mall, la plimbare, la teatru, unde vreți voi … cred că s-ar bucura.

Andrada

Advertisements
Posted by

About beautiful Romanians, interesting projects and fascinating landscapes Despre români frumoși, proiecte interesante şi locuri fascinante

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s