Spiritul Crăciunului ?

Leave a comment
GȂNDURI

Spiritul Crăciunului ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZile pline, zile aglomerate, agitație, decorațiuni de Crăciun, luminițe și aer rece. Orașul forfotește mai mult ca oricând, vitrinile sunt ornate de sărbătoare, oamenii aleargă să cumpere. Cadouri. Decorațiuni. Orice.

Îmi aduc aminte de copilărie, când pregătirile de sărbători se rezumau la curățenia generală, la “dezgroparea” decorațiunilor de pom, la pregătirea repertoriului de colinde și la așteptarea cu nerăbdare a lui Moș Crăciun. La acea bucurie sinceră, lipsită de frontiere.

Acum, pregătirile de Crăciun se apropie din ce în ce mai mult de stilul american, în care presiunea societății te apasă să cumperi. Decorațiunile de Crăciun nu mai sunt reciclate ci sunt înlocuite de la an la an iar oamenii sunt acaparați mai mult de shopping-ul de dinainte de Crăciun decât de sărbătoarea în sine.

Oare mai puțin nu înseamnă totuși mai mult ?

Oare tradiţia nu este uşor, uşor înlocuită de consumerism ?

Nu ştiu răspunsul şi nici nu sunt în măsură să apreciez asta. Este doar o observaţie în umbra amintirii Crăciunului din copilărie.

Pentru cei mai nostalgici după Crăciunul de altă dată, Muzeul Satului a pregătit o serie de activităţi tradiţionale, susţinute până pe 22 decembrie. Pe lângă acestea mai puteți vedea și colecția de pisici tradiționale românești, după cum se poate observa și în fotografia următoare.  Detaliile le găsiţi pe website-ul oficial al Muzeului Satului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    PC170196

Pentru cei care vor să fie la curent cu ultimele noutăţi într`ale  târgurilor, Made in RO  este o alternativă, măcar pentru a vedea ce au mai creat tinerii noştri designeri români. Nu vreau să fac reclamă, dar acolo puteţi întâlni şi Atelierul de Print, de care v-am tot vorbit în articolul anterior 🙂 .

Andrada

Advertisements
Posted by

About beautiful Romanians, interesting projects and fascinating landscapes Despre români frumoși, proiecte interesante şi locuri fascinante

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s